Tarımın bir kolu olan hayvancılık;
Her şeyden önce ekonomik değeri olan hayvanların yetiştirilmesi, çeşitli şekillerde yararlanılması ve pazarlanması durumudur. Ancak iklimdeki karasızlıkların tarımı olumsuz yönde etkilemesinden dolayı, tarım ve hayvancılık birbirini destekler.
Sonuç olarak yetiştirme ve üretmede et,süt,yumurta gibi gıda olarak istifade edilen besin maddelerinin ve yün, post gibi mamullerin işe yarama gücünün arttırılması için çalışmalar yapılır. Örneğin seçme damızlıkların yetiştirilmesi, verimin arttırılması hayvancılığın önemli konularıdır. Ek olarak hayvanların beslenmesi için gerekli olan yemler çayır ve mera’lar da daima göz önünde tutulacak konulardır.
Sonuç olarak Hayvansal Üretimi 5 Ana Başlıkta Toplayabiliriz;
- Büyükbaş
- Küçükbaş
- Su Ürünleri
- Kümes Hayvancılığı
- Arıcılık ve Diğerleri
- Arı Yetiştiriciliği
- Ana Arı Yetiştiriciliği
Büyükbaş Hayvancılık Büyükbaş Hayvancılık / Sığır Kültür Büyükbaş Hayvancılık / Sığır Melez Büyükbaş Hayvancılık / Sığır Yerli Büyükbaş Hayvancılık / Manda Büyükbaş Hayvancılık Genel Küçükbaş Hayvancılık Küçükbaş Hayvancılık / Koyun Yerli Küçükbaş Hayvancılık / Koyun Merinos Küçükbaş Hayvancılık / Keçi Kıl Küçükbaş Hayvancılık / Keçi Tiftik Küçükbaş Hayvancılık Genel Kümes Hayvanları Kümes Hayvanları / Et Tavuğu Kümes Hayvanları / YumurtaTavuğu Kümes Hayvanları / Hindi Kümes Hayvanları / Kaz Kümes Hayvanları / Ördek Arıcılık Genel Arıcılık İşletme Sayısı Arıcılık Yeni Kovan Sayısı Arıcılık Eski Kovan Sayısı Arıcılık Yeni / Eski Kovan Sayısı Arıcılık Bal Üretimi Arıcılık Balmumu Üretimi